Szolnok

2020.07.28. 16:30

Teljesítették első önálló repülésüket a NFTC-pilótajelöltek

A minap teljesítették első önálló repülésüket az NFTC-pilótajelöltek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison – adta hírül a Honvédelem.hu szakportál. Juhász Zsolt hadnagy és Bazsik Péter József hadnagy első önálló repülésük során testközelből ismerhették meg szakmájukat.

Zlin Z-242L típusú kiképzőgépekkel gyakorolnak a pilótatanoncok Szolnokon

Forrás: MH 86. SZHB

A honvédelmi szakportál beszámolója szerint azonban hosszú út vezetett addig, amíg a karrierjük legelején tartó repülőgép- és helikoptervezetők eljutottak eddig a mérföldkőig: elméleti és gyakorlati kiképzésük során rengeteg feladatot kellett végrehajtaniuk.

Zlin Z-242L típusú kiképzőgépekkel gyakorolnak a pilótatanoncok Szolnokon
Fotó: MH 86. SZHB

A több mint nyolc évtizedes történelemmel büszkélkedő szolnoki alakulatnak mindig is az egyik legfontosabb célja volt a pilóták, repülőműszaki szakemberek és repülésirányítók oktatása, képzése. Nem véletlen, hogy az úgynevezett NFTC-képzés hazai szakasza is megyeszékhelyünkön zajlik.

A képzés első szakaszát sikeresen teljesítő jelöltek Szolnokon hajtják végre első saját felszállásaikat is – ez történt meg a napokban két pilótajelölt esetében. Később pedig már mint felkészült, kiválasztott pilóták, innen indulnak majd Kanadába, ahol az itthon megalapozott tudásukra építik a továbbiakat. Amikor pedig onnan hazatérnek, már a Magyar Honvédség, és így a NATO jól képzett légijármű-vezetőiként tevékenykedhetnek – számolt be a fejleményekről a Honvédelem.hu szakportál.

Fotó: MH 86. SZHB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában