Vérszívók

2020.07.27. 16:30

Tovább folytatódik a küzdelem a szúnyogok ellen megyénkben is

A Tisza és a Körösök térségében a legjelentősebb a szúnyogártalom, de számos Duna menti régióban is intenzív védekezésre van szükség a csípőszúnyogok ellen.

Katasztrófavédelem

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az elmúlt napok esőzései után ismét számítani kell a vérszívók megszaporodására, ezért több területen folytatódik a lárvák számát csökkentő biológiai védekezés. Az elmúlt héthez hasonlóan több mint 130 ezer hektáron terveznek beavatkozást a szakemberek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

A Tisza mentén szinte mindenütt jelentős a szúnyogártalom, ezért a szolnoki régióban és a Tisza-tó térségében a múlt heti légi kezeléseket földi eljárással egészítik ki a következő napokban.

Több térségben, elsősorban a Tisza mentén és Békés megyében folyamatos, extrém mértékű szúnyoginvázió alakult ki. Ezeken a területeken intenzívebb gyérítésre készülnek a szakemberek. Légi szúnyogirtásra az országos tisztifőorvos egyedi engedélyével a kiemelt szúnyogártalommal sújtott térségekben kerül sor. A földi kezeléseket napnyugta után, az éjszakai órákban végzik, míg a légi védekezési munkálatok naplemente előtt zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában