Káresemányek

2020.07.28. 14:00

Tűzesetekhez és kidőlt fákhoz is riasztották megyénk tűzoltóit

Hétfőn három műszaki mentésnél és két tűzesetnél dolgoztak a tűzoltók megyénkben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Katasztrófavédelem

Forrás: Abádszalók ÖTP

Kigyulladt egy gázpalack hétfő délután Abádszalókon, egy vasútállomás melletti házban. A tulajdonos elmondta, hogy a tűzhely gázpalackját cserélte ki, majd amikor begyújtotta a gázrózsát, a palack a nyomáscsökkentőnél kigyulladt. A házban tartózkodó egy felnőtt és két gyermek időben kimenekült a házból. Az abádszalóki és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a gázpalack felrobbant, amely lakhatatlanná tette az ingatlant és károsított egy vízcsövet is, amely miatt víz ömlött az épületbe. Az egységek áramtalanították az ingatlant és elzárták a vizet, majd egy vízsugár fedezete mellett átvizsgálták az épületet és kivitték a palack darabjait a házból, de ekkor már tűz nem volt. Az ingatlan lakói a szomszédoknál helyezkedtek el. A robbanás pontos okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Fotó: Abádszalók ÖTP

Összehordott gallyak kaptak lángra hétfő este az újszászi Holló utcában. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Hétfőn két esetben kellett fakidőléshez vonulniuk a tűzoltóknak: Kunszentmártonban, a Tiszakürt felé vezető út hídjára dőlt egy fa; míg Cibakházán, a Szabadság téren egy akácfa lehasadt ága garázsra és melléképületre zuhant. A helyszíneken a kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók számolták fel a károkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában