Törökszentmiklós

2020.08.15. 14:00

A temetőben randalírozott, s rongált meg síremlékeket egy férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 26 éves törökszentmiklósi férfival szemben.

Mészáros Géza

Az illetővel szemben temetőben, a halott emlékére rendelt tárgy megsemmisítésével elkövetett rongálás bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat – adta hírül a megyei főügyészség.

A férfi tavaly június 13-án délelőtt bódító anyagtól befolyásolt állapotban megjelent a törökszentmiklósi római katolikus temetőben, ahol összefüggéstelenül ordibálni kezdett és a sírok között ugrált mintegy két órán keresztül. A férfi oly’ annyira feldühödött, hogy az egyik síremlék fedlapjára felugrott, és a halott emlékét őrző műkőtáblát ledöntötte. A tábla a földre borult, de nem tört össze. De még ekkor sem nyugodott le, hanem egy másik síremlékhez lépett, lerúgta a műkő virágtartó vázát, ami darabokra tört.

Az ügyészség börtönbüntetésre tett indítványt a vádlottal szemben, illetve arra is, hogy a bejelentett polgári jogi igénynek adjon helyt a bíróság. A büntetőeljárás a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában