katasztrófavédelem

2020.08.05. 14:00

Megkímélte a vihar megyénket

Kedden baljós fellegek gyülekeztek megyénk felett is, ám szerencsére sem a bejelentések száma, sem a károk mértéke nem volt olyan jelentős, mint amelyet az égbolt képe sejtetett.

Fotó: Skultéty József

Mint azt a megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk, a tűzoltók kedden délutántól szerda reggelig összesen tizenhárom riasztást kaptak megyénkből az időjárási eseményekkel összefüggésben. Az érintett települések között volt Szolnok, Karcag, Mezőtúr és Pusztamonostor.

A legtöbb, kilenc bejelentés a megyeszékhelyről érkezett, ahol a zivatarcella a Thököly és a Nagysándor József út környékén éreztette leginkább a hatását. Szolnokon kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát, a Hangya utcában egy tíz méter magas fa egy ház tetejére dőlt, amelyben kár keletkezett.

Fotó: Skultéty József

A Nagysándor József úton egy távközlési oszlopot döntött ki a szél. Mezőtúron, az Andrássy és a Tulipán utcákban állt meg a víz, ezt a tűzoltók átszivattyúzták az csatornahálózatba.

Fotó: Skultéty József

Mindezek mellett árokba borult egy hibrid üzemű személygépkocsi kedd délután Jászladány határában. Mindkét utasa önerőből ki tudott szállni és nem sérült meg. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót.

Egy kábelköteg vetett szikrát egy fa villanyoszlop kötődobozában kedd este az alattyáni Vadász úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók porral oltóval biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában