katasztrófavédelem

2020.08.18. 14:00

Műszaki mentésekkel indult a hét megyénkben

Hétfőn csupán műszaki mentésekhez vonultak a tűzoltók megyénkbe.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Hétfőn a 4-es főúton történt balesetről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Tűzcsapnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn délután a cserkeszőlői Thermál úton. A tűcsap ugyan kitört, de víz nem folyt belőle. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, melynek sofőrje nem sérült meg.

Veszélyesen lógott két távközlési kábel hétfőn éjszaka Poroszlón, a Berzsenyi Dániel utcában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kötötték fel a kábeleket, amelyek így már nem veszélyeztették a forgalmat.

Hétfőn további három műszaki mentésnél dolgoztak a tűzoltók: Szolnokon, a Szapáry utcában egy társasház tetejének bádogozása lógott, amit a megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentő szer segítségével rögzítettek. Az egység ezután az Abonyi útra vonult, ahol egy nyárfa ága hasadt ketté. A tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a problémát.

Szintén egy fa okozott gondot a jászberényi Fáy András utcában, ahol egy fűzfa ága repedt meg, és a közeli gyalogosforgalomra jelentett veszélyt. Az ágat a jászberényi hivatásos tűzoltók magasból mentő és láncfűrész segítségével távolították el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában