Segítségadás

2020.08.25. 11:30

Szívmasszázzsal életet mentett egy kunszentmártoni rendőr

A rendőrök már nem tapasztaltak életjeleket a gépkocsivezetőnél.

police.hu

Forrás: police.hu

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság négy munkatársa 2020. 08. 24-én 11 óra körül a 442-es és a 44-es számú utak kereszteződésénél észlelte, hogy egy személygépkocsi áll a forgalmi sávban, ami mellől integet feléjük egy hölgy – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A rendőrök megálltak az autónál, és a nő segítséget kért, mert a férje rosszul lett. A férfi ekkor már nem mutatott életjeleket, nem volt pulzusa, nem lélegzett, szája ellilult. A rendőrök azonnal kivették a gépjárműből a sofőrt, és amíg egyikük a mentőszolgálat értesítését kérte a szolgálati rádión, addig a Police Medic képzést végzett baleseti helyszínelő megkezdte a szívmasszázst. Rövid idő elteltével a férfi fellélegzett és beindult a keringése. A rendőrök stabil oldalfekvésbe helyezték a megmentett gépkocsivezetőt, és a tűző napsütésben árnyékot biztosítottak számára a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában