közokirat-hamisítás

2020.08.14. 11:30

Testvére okmányaival verte át a rendőrt egy csépai férfi Tiszasason

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves csépai férfival szemben szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és más bűncselekmény miatt – adta hírül a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

A vádirat szerint a férfi ez év április 28-án délután Tiszasason sétálgatott, amikor igazoltatás alá vonta egy rendőr. Az illető a saját adatai helyett a Budapesten lakó testvére adatait diktálta be az intézkedő rendőrnek.

A rendőr azon kérdésére nem tudott választ adni, hogy milyen okból tartózkodik lakóhelyén kívül a kijárási korlátozás ideje alatt, ezért a rendőr közölte vele, hogy szabálysértési feljelentést tesz ellene kijárási korlátozás megszegése szabálysértés miatt. Az intézkedő rendőr a helyszínen a férfi testvérének az adataival kitöltött egy nyilatkozatot, amelyen a vádlott elismerte a szabálysértés elkövetését, és a nyomtatványt testvére nevében aláírta.

Az intézkedő rendőr ezt követően szabálysértési feljelentést készített, amelyen szintén a testvér adatai szerepeltek. A férfi cselekménye nem csak szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségének, hanem az úgynevezett intellektuális közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására is alkalmas.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tudtuk meg a főügyészségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában