katasztrófavédelem

2020.08.13. 10:28

Tetejére borult egy autó Tiszaföldvár közelében

Szerdán sokféle beavatkozásra volt szükség a megye tűzoltói részéről: kaptak hívást autós és kerékpáros balesethez, vízszivattyúzáshoz, favágáshoz, kuka- illetve vegetáció tűzhöz is.

Forrás: Tiszaföldvár ÖTP

Összeütközött két kerékpározó gyermek szerda délelőtt Mezőtúron, a Földvári úton. Egyikük lába a bicikli elemei közé szorult, ezt a mezőtúri hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szabadították ki. A sérült gyermekhez mentők érkeztek.

Mintegy három órán belül gyulladt ki két szemetes konténer szerda délután Szolnokon, a Wágner Gusztáv utcában, ugyanazon a helyszínen. Mindkét alkalommal a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre és egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Tetejére borult egy személygépkocsi szerda délután a Tiszaföldvár és Mezőhék közötti úton. A jármű vezetője önerejéből ki tudott szállni, őt a mentők kórházba szállították. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók a helyszín biztosításán túl kerekeire állították, majd áramtalanították a gépkocsit, és segítettek felhelyezni azt az autómentőre.

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP

Közel negyven centiméter mély víz állt Szolnokon, egy Dr. Sarkady László utcai társasház kétszázötven négyzetméter alapterületű alagsorában. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy búvárszivattyúval távolították el a vizet.

Derékban kettétört és megdőlt egy körülbelül huszonöt méter magas nyárfa szerda délután Zagyvarékason, a Nagyváradi utcában. A fa elektromos vezetékeket veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel szüntették meg a problémát, előtte az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták az érintett vezetéket.

Az út melletti tó nádasába hajtott egy személygépkocsi szerda éjszaka Tiszaburán, a Kossuth Lajos utcában. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyet később a tulajdonos az ismerőseivel húzott ki a tóból.

Mintegy ötven négyzetméteren égett a tarló szerda éjszaka Tószeg és Kőröstetétlen között. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére egy erőgép már a területet tárcsázta körbe, így az egység kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában