Jászkunság

2020.09.21. 11:30

Hajléktalant rabolt ki egy fiatalkorú, javítóban várja az ítéletet

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság további három hónappal meghosszabbította letartóztatásának határidejét annak a 17 éves, fiatalkorú elkövetőnek, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ez év augusztus 11-én este kirabolt Kisújszálláson egy hajléktalan embert.

Mészáros Géza

Az ügyről a megyei főügyészség tájékoztatta hírportálunkat. Az indítvány szerint a fiatalember egy köztéri padon tartózkodó illetőtől cigarettát kért. A fedél nélküli közölte, nincs nála dohány, majd az elkövető pénzkérésére is nemleges választ adott. Ekkor a távozni kívánó hajléktalant a gyanúsított ököllel megütötte, aki ennek következtében eszméletét vesztve a földre zuhant.

Az elalélt férfi ruházatából a fiatalkorú elvitte annak 560 forintját. A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, és a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető, sorozatos büntető eljárás hatálya alatt lévő személlyel szemben továbbra is a legsúlyosabb kényszerintézkedést, a letartóztatást alkalmazta. A nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatásának helyét ismét javítóintézetben állapította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában