ügyészségi hírek

2020.09.29. 07:00

Honfitársaikat kirabló szerbeket ítéltek el Jászberényben

A Jászberényi Járásbíróság 2020. szeptember 24-én rablás bűntette miatt marasztalt el két szerb állampolgárságú férfit.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a vádirat szerint a férfiak 2018. február 17-én az esti órákban felkeresték a jászberényi közös szállásukon lakó ugyancsak szerb állampolgárságú három sértettet, akiktől pénzt követeltek. Miután sértettek megtagadták pénzük átadását, kettőre közülük rátámadtak, ütötték, verték rúgták őket, miközben folyamatosan pénzt követeltek tőlük. Az egyik áldozattól a vádlottaknak sikerült 1.000 forintot elvenni, a másiknál azonban csupán aprópénz volt, ami a támadóknak már nem kellett. A harmadik sértett, látva társai bántalmazását, önként átadott 1.500 forintot.

A bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlottak bűnösségét három rendbeli rablás bűntettében, melyből egy rendbeli bűntett kísérleti szakban maradt. Mindezért, halmazati büntetésül mindkét vádlottat hat év nyolc hó börtönbüntetésre, hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, emellett hét-hét évre kiutasította őket Magyarországról.

Az ügyész a büntetések súlyosbítása, míg a vádlottak és védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. Az ügyben másodfokú döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában