KUNSÁG

2020.09.14. 14:00

Szabadságvesztés néz ki a közös szórakozásból

A Karcagi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy kunmadarasi férfi és egy nő ellen – adta hírül a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

A vád szerint az elkövetők tavaly november 21-én délután együtt italoztak a sértett kunmadarasi házában, amikor szóváltás alakult ki köztük. A sértett emiatt kiutasította őket a házból, melynek többszöri felszólítást követően eleget tettek. A tulajdonos kikísérte őket, de biztonságból magához vett egy botot. Az utcán az elkövetők közül a férfi rátámadt a sértettre és több alkalommal megütötte őt, aki a bottal végül elkergette támadóját. Mindeközben a nő egy italos üveget dobott a ház üvegablakába, amely betört.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak a bíróság előkészítő ülésén a vád szerinti bűncselekményt beismerik, a bíróság ítélje a férfit, mint különös visszaesőt, 1 évi börtönbüntetésre, a nőt pedig 8 hónap fogházra, és rendelje el vele szemben a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is. Az ügyben az első fokú bírói döntést a Karcagi Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában