galériával frissítve

2020.11.03. 16:35

Árokba borult egy tartálykocsi Kunszentmárton mellett, az M44-esen

Kunszentmárton térségében, a Kecskemét felé vezető oldalon egy sávon halad a forgalom.

Katasztrófavédelem

Fotó: Donka Ferenc

Árokba borult egy tartálykocsi az M44-es autóút 48-as kilométere közelében, Kunszentmárton térségében, a Kecskemét felé vezető oldalon – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

A helyszínre riasztották a kunszentmártoni, a szolnoki hivatásos, a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltókat, továbbá a katasztrófavédelem mobillaborját is. A balesettel érintett szakaszon a külső sávot lezárták, a forgalom a belső sávon halad.

FRISS 17:30:

A baleset részleteit tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől. A jelenlegi adatok szerint egy Kunszentmárton felől Kecskemét irányába közlekedő, veszélyes anyagot szállító, nyerges vontató sofőrje eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette uralmát a járműve irányítása felett, és a szalagkorláton áthaladva az úttest melletti árokba hajtott. A baleset 2020. november 3-án 15.40 órakor történt Kunszentmárton lakott területén kívül, az M44 gyorsforgalmi út 47. kilométer szelvényében.

A baleset helyszínelése teljes útlezárás mellett történik, a forgalmat a rendőrök a 442. számú útra terelik. Eddigi információnk szerint a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyebb sérülést szenvedett. A helyszíni feladatok elvégzése előre láthatólag több órát fog igénybe venni.

FRISS 6:50:

A veszélyes anyag átfejtését 2020. november 4-én 2 órakor megkezdték, ezért az autóút jobb és bal pályája teljes szélességében lezárásra került. A rendőrök a forgalmat a 44. útra terelik.

FRISS 11:40:

Megkezdték annak a veszélyes anyagot szállító kamionnak a műszaki mentését, ami tegnap borult árokba az M44-es autóúton Kunszentmárton határában.

Információnk szerint a jármű vezetője sérült meg, őt kórházba szállították. A veszélyes anyagot ma a reggeli órákig sikerült átfejteni egy másik jármű tartályába, így ezután 10 óra után kezdték meg a sérült jármű műszaki mentését, ami több órát vett igénybe. A veszélyes anyag átfejtésének idejére minden sávot teljesen lezártak, a kamion műszaki mentésének idejére csak a főváros felé vezető oldalt zárták le.

FRISS 14:35:

A Békéscsaba irányába haladó forgalmi sávot 14 órai kezdettel felszabadították, de Kecskemét felé továbbra sem lehet közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában