vádemelés

2020.12.03. 14:50

Rátámadt a szociális ügyintézőre egy nő Kunszentmártonban

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 29 éves csépai nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

Az ügyészség adatai szerint a nő 2020. június 25-én a kora délutáni órákban bement a Kunszentmártoni Szociális Központ családsegítő szolgálatához, hogy anyaotthonban történő elhelyezését intézze. Rövid várakozás után a vádlott előbb méltatlankodni kezdett, hogy miért tart eddig az ügyintézés. A később az ügy sértettjévé vált ügyintéző nyugtatni próbálta a felbőszült nőt, aki nemhogy megnyugodott volna, de még életveszélyesen meg is fenyegette és becsületsértő kifejezéssekkel illette az ügyintézőt.

A vádlott annyira indulatossá vált, hogy a kezében levő félig teli másfél literes műanyag palackkal támadólag megindult az ügyintéző nő irányába és több alkalommal felé ütött, azonban eltalálni már nem tudta, mert a sértett egyik kollégája közéjük lépett és megakadályozta a vádlottat ebben.

A családsegítő munkakörben szolgálatot teljesítő ügyintéző közfeladatot ellátó személynek minősül. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének alapesetét a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában