kunszentmárton

2021.01.06. 16:27

Állatkínzás: lezárt ládában akarták eldugni a hathetes kutyákat

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves kunszentmártoni nő és 19 éves élettársa ellen állatkínzás vétsége miatt.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

 

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő korábbi élettársa 2020. április 13-án a reggeli órákban két, körülbelül hathetes keverék, kölyök kutyát hagyott a vádlott édesanyjának kunszentmártoni otthonában azzal a céllal, hogy az állatokat a vádlottnak ajándékozza – adta hírül a megyei főügyészség.

A nő a kora délutáni órákban ért haza jelenlegi élettársával, a 19 éves vádlottal. A vádlottak úgy döntöttek, hogy az ebeket nem akarják megtartani, ezért a kiskutyákat két M30-as műanyag láda közé helyezték. A ládákat egy pléddel, majd egy nylonnal letakarták, végül egy madzaggal átkötve rögzítették, hogy a jószágok ne tudjanak kimászni.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A vádlottak kerékpárral az így összekötözött ládákat egy kunszentmártoni romos ingatlanhoz szállították, ahol a 19 éves vádlott a ládákat bevitte az ingatlan udvarára és úgy helyezte el, hogy azokat senki ne láthassa meg. Ezalatt 24 éves társa figyelt, nehogy észrevegyék őket.

Szerencsére valaki mégis meglátta a vádlottakat, és értesítette a rendőrséget.

 

Amennyiben a kutyákat nem találták volna meg, úgy az állatok néhány napon belül elpusztulhattak volna, részükre a vádlottak sem ivóvizet, sem élelmet nem hagytak.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában