Káresemények

2021.01.25. 10:38

Halálos tűzesetnél és balesetnél is intézkedtek a megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén összesen három ember vesztette életét közlekedési baleset, vagy lakástűz következtében megyénkben.

Katasztrófavédelem

Forrás: Jászberény HTP

Amint arról korábban már beszámoltunk, egy családi ház égett pénteken a tiszaszőlősi Szarvas Sándor úton, melyben egy ember életét vesztette.

Lángra kapott a felhevült olaj péntek délután Szolnokon, egy Táncsics Mihály úti társasház második emeleti lakásának konyhájában. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére tűz már nem volt, így az egység átszellőztette a lakást, melynek lakói nem sérültek meg.

Szintén beszámoltunk arról, hogy három személygépkocsi ütközött össze péntek délután a 32-es számú főúton, Jászberény és Jásztelek között. A jászberényi hivatásos tűzoltók az érintett járműveket áramtalanították, az egyikbe szorult két embert feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, ők azonban a helyszínen életüket vesztették. A balesetnek összesen hat érintettje volt, egy sérültet a mentők kórházba szállítottak, a másik három embernek nem esett baja.

Fotó: Jászberény HTP

Egy kandalló füstcsöve miatt izzott be egy családi ház födémszerkezete péntek délután Törökszentmiklóson, a Petőfi Sándor utcában. A település önkormányzati tűzoltói mintegy öt négyzetméteren bontották meg a mennyezetet, majd egy vízsugárral és puttonyfecskendővel megszüntették a problémát. A házban hárman voltak az eset idején, ők rokonoknál helyezkedtek el.

Összeütközött két személygépkocsi szombat délelőtt Jászárokszálláson, a Deák Ferenc utcában. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járműveket, melyek három utasa közül egyet a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Árokba hajtott egy személyautó szombat délután Mezőhék és Martfű között. A mezőtúri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, melynek sofőrjéhez mentők érkeztek a helyszínre. Az autóban – szállítóketrecben – egy kutya is utazott, annak nem esett baja.

Mintegy négy méteres szakaszon a szomszédos ingatlan udvarára dőlt egy lakóház fala szombat este Jászberényben, a Palotási János utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik alátámasztották a még álló falszakaszt.

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő vasárnap hajnalban Szolnokon, egy Vágóhíd utcai társasházi lakásban. A tulajdonosok nem sérültek meg és azonnal megkezdték a szellőztetést. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítását követően, egy konyhai gázkészülék környezetében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, így a gázszolgáltató szakembere a hibás készüléket kizárta a hálózatból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy körülbelül száz négyzetméteres melléképület vasárnap hajnalban a besenyszögi Chiovini Ferenc úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók áramtalanították az ingatlant és elzárták a gázt, így az egységek három vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltók az épületből egy felrobbant gázpalack maradványait hozták ki. Az eset után lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor annak ellenére, hogy a gázszolgáltató kizárta az ingatlant a fogyasztásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában