kék hírek

2021.01.02. 09:44

Több ittas sofőrt is fogtak az év első napján a megyében

Öt alkalommal kellett ittas sofőrökkel szemben intézkedniük megyénk rendőreinek 2021 első napján.

Police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén pénteken személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. Pénteken a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2021. január 1-én 11 óra körül körül Szolnok belterületén, amikor a járőrök ellenőrizték – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járművezetőt hiteles légalkoholmérés miatt előállították. A sofőr további két alkalommal is pozitív értéket fújt, a rendőrök a helyszínen elvették a férfi vezetői engedélyét.

Szintén Szolnok belterületén közlekedett személygépkocsival 2021. január 1-én 2 óra 45 perc körül egy tápiószentmártoni lakos, akit a rendőrök ellenőriztek. A gépkocsi vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter, majd a hiteles légalkoholmérő készülék is pozitív eredményt mutatott. A jogsértő vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrség mindkét esetben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában