Szolnok

2021.01.07. 13:38

Több százezer forinttal meglopta idős áldozatát egy büntetett férfi

A Szolnoki Járásbíróság csalás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönre ítélt, és az általa okozott kár erejéig vagyonelkobzást rendelt el egy húszas éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű fiatalemberrel szemben.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ügyről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az illető még 2018. december 19-én délután elkísért bevásárolni és a csomagok hazavitelében is segédkezett egy idős asszonynak. A fiatalember egy óvatlan pillanatban, a szépkorú hölgy figyelmetlenségét kihasználva, annak pénztárcájából elvett egy bankkártyát. Mivel a kártya PIN-kódja egy cetlin volt, azt is elemelte, majd néhány órán belül csaknem 300 ezer forint készpénzt vett fel, illetőleg vásárolt el a kártyával.

Figyelemmel arra, hogy a vádlott a fenti bűncselekményt a korábban vele szemben, lopás bűntette és csalás bűntettének kísérlete miatt kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a bíróság ennek végrehajtását is elrendelte. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában