Káresemények

2021.02.17. 10:42

Keménytűzhöz is riasztották a megyei tűzoltókat

Kedden a tűzoltóknak műszaki mentések mellett szabadtéri- és kéménytűzzel, illetve pincébe betört talajvízzel kellett megbirkózniuk.

Szoljon.hu

Forrás: Karcag HTP

Mintegy százötven négyzetméternyi területen égett aljnövényzet a vasúti töltés mellett kedd délután Karcag Pálya utcájában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A járda felé dőlt meg egy romos állapotú épület homlokzata kedd délután Kunmadarason, az Aulich Lajos utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók egyeztettek a tulajdonossal, majd kordonszalaggal lezárták a veszélyes részt.

Felgyülemlett a talajvíz egy jászkiséri, Fő úton lévő közösségi ház száz négyzetméteres pincéjében kedd délután. A helyiségben fűtőberendezések és bútorok voltak. A település önkormányzati tűzoltói lekapcsolták az áramot az épületben, majd a pincéből mintegy négy köbméternyi vizet szivattyúztak ki.

Beizzott a födémszerkezet egy családi ház kéményénél kedd délután a kunhegyesi Gyepszél utcában. A karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a födémet és egy vízsugárral megszüntették az izzást, közben pedig hőkamerás méréseket végeztek. A födémszerkezet tartógerendájának egyik vége elégett, ezért azt az egységek aládúcolták. A ház lakója esetet követően az egyik szomszédnál helyezkedett el.

Fotó: Karcag HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában