Riasztások

2021.02.12. 15:17

Több megsüllyedt autót mentettek a túrkevei tűzoltók

Ezen a héten több hasonló „bevetése” volt a Túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesületnek, az átázott talajon megsüllyedt autókat vontattak ki tűzoltók.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Túrkeve Tűzoltók Facebook oldala

Már a hétfőjük így indult, a Kálmán Király utcai eseményről hírportálunk is beszámolt. Aztán még két gépjármű is hasonlóan járt, az önkéntes tűzoltók mindkét autót kivontatták.

– Szerdán a délelőtti órákban kérték segítségünket a Kisfegyverneki utca egyik ingatlanának udvaráról, miszerint egy személyautó a felázott talajon megsüllyedt, elakadt. A járművet kivontattuk, anyagi kár nem keletkezett. Így volt ez a másik esetben is, ami délután történt, akkor a Vasadi utca sarkán, az útpadkán várakozott egy személygépkocsi, ami megsüllyedt – számolt be a mentésekről Sörös Tibor.

Fotó: Túrkeve Tűzoltók Facebook oldala

Ezek az esetek is bizonyítják, hogy a jelentős mennyiségű csapadék miatt a talaj fel van ázva, a szakemberek ezért felhívják a figyelmet, hogy lehetőség szerint ne hajtsanak ilyen részekre.

A túrkevei önkéntes tűzoltók egyéb feladatokat is végeztek a héten.

Szerdán egy árokba csúszott autót mentettek a 4202-es számú úton, majd a rendőrséggel közösen egy útpadkán felakadt gépjárművet vontattak le a Kossuth és Táncsics Mihály utca kereszteződésében. Csütörtökön pedig az önkormányzat kérésére a Holt-Berettyón lévő, a strandfürdő menti közúti híd alatti áteresz dugulását szüntették meg.

– A hordalék eltávolítását, illetve az áteresz tisztítását kishajónk segítségével, valamint kéziszerszámokkal végeztük el. Nagyon fontos az átereszek tisztasága, hiszen az utóbbi időben nagy mennyiségű csapadék érkezett – tette közzé az önkéntes tűzoltóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában