Vétség

2021.03.09. 10:49

Vádat emeltek a bódultan balesetet okozó szolnoki nővel szemben

A nő bódultan, vezetői engedély nélkül ült volán mögé.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves szolnoki nő ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező nő 2020. július 8-án kora délelőtt, Szolnokon, a Thököly úton haladt személyautójával a Széchenyi körút felől a Szántó körút irányába. A nő képtelen volt biztonságosan vezetni, mert úgy ült autóba, hogy előtte a vezetési képességére hátrányosan ható szereket fogyasztott. A nő a Thököly úti körforgalmat elhagyva, bódultsága miatt átlépte autójával a záróvonalat és áttért a szemközti forgalmi sávba.

Az ott szabályosan közlekedő tanuló vezető észlelte az elé féktávolságon belül behaladó autót, ezért azonnal vészfékezett és az oktató autót jobbra kormányozva próbálta elkerülni az ütközést. Ez azonban nem sikerült. A forgalommal szemben haladó jármű olyan erővel csapódott az oktató autó bal első homlokfali részének, hogy neki lökte azt a mögötte vészfékezéssel megálló, ugyancsak vétlen autónak.

Fotó: police.hu

A szerencsés kimenetelű balesetben csak a vádlott sérült meg, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben és tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában