vádemelés

2021.05.11. 18:00

Egy szemetest és egy reflektort is megrongáltak Cserkeszőlőn

A három férfi 30.000 forint értékű kárt okozott.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három biatorbágyi fiatal férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a három férfi február 5-én a kora esti órákban Cserkeszőlőn az egyik szálloda mellett ittas állapotban garázdálkodott – adta hírül a megyei főügyészség.

Először a legidősebb, 28 éves vádlott a téli fürdő homlokzatát megvilágító reflektort dobta meg egy kővel, amely eltörött, majd legfiatalabb, 20 éves társa is felbátorodott, és az egyik fém szeméttároló tartóoszlopát rángatni kezdte.

Fotó: Kunszentmártoni Rendőrkapitányság

A szemetes a földre eset. Ezt követően a fiatal férfi a földről felkapta a hulladékgyűjtőt és több méterre eldobta.

Ekkor csatlakozott be harmadik társuk és mindhárom vádlott az utcán elhelyezett szemeteseket rugdalni kezdte. A Cserkeszőlői Önkormányzatnak a vádlottak több, mint 30.000 forint kárt okoztak.

Fotó: Kunszentmártoni Rendőrkapitányság

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben. A sértett kártérítési igényét is bejelentette. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog elsőfokú döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában