JÁSZKUNSÁG

2021.05.04. 19:55

Olykor mulatságos helyzeteket szül a tolvajok kétbalkezessége

Rózsaszín kerékpár, teletömött hátizsák és ellopott francia buldog is buktatta már le a tolvajokat megyénkben, akik így rövid időn belül a rendőrségen kötöttek ki. Néha pedig olyan jelentéktelen tárgyakat visznek el, hogy felmerül a kérdés: ennyiért tényleg megéri vásárra vinni a bőrüket?

Czakó Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ha valakinek vaj van a füle mögött, jobb ha nem kelt feltűnést. Ezt hagyta figyelmen kívül az a 41 éves férfi, aki egy rózsaszín biciklivel tekert tavaly októberben Jászberény utcáin. Nem csoda, hogy a járőröknek is szemet szúrt, akik ellenőrizték a férfit, és megállapították, hogy a kerékpár lopott.

Egy újszászi férfi tavaly december 23-án nemcsak egy lezáratlan kétkerekűt vitt magával az egyik szolnoki bevásárlóközpont elől. A kormányon ugyanis három szatyor is lógott, teletömve finomságokkal. Hiába azonosították gyorsan a rendőrök a feltételezett elkövetőt, a férfi addigra hat zserbót már megevett a szatyorból.

Egy tiszaburai tolvaj viszont üres kézzel távozott egy portáról, mert pechjére a ház tulajdonosa megzavarta. A férfi az udvaron lévő kályha mögött próbált meg elbújni, de a tulaj felismerte. Kérdésére, hogy mit keres ott, azt válaszolta, hogy a tyúkját, majd sietve távozott. A tulajdonos nem vehette be a mesét, mert bejelentette az esetet a rendőrségen, és a férfit lopás kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Egy másik eset arra világít rá, hogy bizony az állatok keresztbe is húzhatják a számításainkat. Egy 35 éves férfi márciusban Tiszaszentimrén ellopott egy francia buldogot. A rendőrök azonosították az elkövetőt, akit a kunhegyesi otthonában elszámoltattak. A férfi tagadta, hogy ő vitte volna el a kutyát, ekkor azonban a bejárati ajtón keresztül besétált Carlos, az ebül szerzett jószág, így a jogsértő kénytelen volt beismerni tettét.

És most lássuk, milyen jelentéktelennek tűnő dolgokat próbáltak már meg elcsenni a megyei tolvajok. Egy 48 éves férfi fagyasztott húsokat és evőeszközöket, pontosabban késeket, villákat, kanalakat és egy levesszedőt lopott el egy jászladányi családi házból még tavaly októberben. A zsákmánnyal azonban semmit sem tudott kezdeni, mert az utcában lakó és éppen hazafelé tartó polgárőr meglátta, hogy ott áll a kerítésnél egy telepakolt hátizsákkal. A tolvaj gyorsan bedobta a táskát az udvarra, de így is gyanút keltett. A polgárőr kérdőre vonta a férfit, aki egyértelmű magyarázatot nem tudott adni a történtekre, ezért a szemfüles szomszéd értesítette a rendőrséget. A jogsértőt őrizetbe vették.

Egy keverőtárcsás mosógéppel próbált meglógni egy kunmadarasi lakóházból még tavaly novemberben egy 25 éves helyi férfi, de őt is tetten érték. Így inkább letette a mosógépet az utcán, és elszaladt, de a rendőrök hamar elfogták. Kiderült, hogy a férfi egy nappal korábban egy másik kunmadarasi ház előszobájából egy centrifugát vitt el, amíg a tulajdonos és családja a nappaliban tévézett.

Tavaly advent harmadik vasárnapján egy világító rénszarvasnak kélt lába Jászladányon. A karácsonyi dekorációt a családi ház nyitott teraszáról vitte el egy 22 éves helyi férfi, majd el is adta az egyik ismerősének.

A legbizarrabb azonban az az eset, ami januárban történt Jászapátin. Itt a 26 éves férfi egy műanyag kukát lovasított meg egy családi ház udvaráról. Bármiért volt is szüksége a tolvajnak egy nagy rakás szemétre, le kellett mondania róla, mert a rendőrök azonosították az elkövetőt, és a város egyik utcáján a nála lévő kukával együtt el is fogták a férfit.

Három paplan, egy kis- és egy nagypárna volt a zsákmánya annak a 24 éves fiatalembernek, aki a tetőt megbontva ment be egy jászkiséri házba februárban. A helyi lakos nem először járt azon a portán, de akkor barnaszenet vitt magával az udvarról.

Egy éppen kerítésen száradó piros szőnyegnek is majdnem nyoma veszett múlt szombaton Karcagon, de itt is megzavarták a tolvajt, így a 25 éves férfi a szőnyeget hátrahagyva kimenekült az udvarból.

Sokat akar a szarka, de nem bírja…

Márciusban három helyi lakos surrant be egy abádszalóki családi ház udvarára, ahol a terménytárolóban lévő tűzifával megtöltöttek egy zsákot. A trió az udvaron talált tállal, létrával, két keverőtárcsás mosógéppel, két üsttel, több kerti szerszámmal és az összekészített tűzifával akart volna távozni a helyszínről. A szerzett zsákmány azonban soknak bizonyult, és a zsák fát, az egyik mosógépet, valamint a tálat útközben hátrahagyták. A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és két női társát, akiket előállítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában