szülőknek

2021.06.20. 17:00

A nyári szünetre ad tanácsokat a megyei rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a nyári szünetre.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Az iskolai oktatás vége, a bizonyítványok bezsebelése, egy olyan pontja a tanévnek, amelyet minden gyermek türelmetlenül vár. Már hetekkel korábban megkezdik a visszaszámlálást. A szünidő azonban nem csak gondtalan kikapcsolódást kínál. A gyermekek sok esetben nem tudják hogyan és mivel tölthetik el hasznosan, kellemesen, de biztonságosan szabadidejüket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság néhány ajánlást fogalmaz meg a szülőknek annak érdekében, hogy a nyári hónapok is úgy teljenek el, hogy az iskolakezdésnél senkinek se kelljen kellemetlen nyári élményekről beszámolnia.

 • Figyelmeztesse gyermekét, hogy ne szálljon be idegen autóba, ne engedjen be ismeretlent a lakásba, mindig legyen óvatos az idegenekkel!
 • Ha valamilyen esti programban szeretne a gyermek részt venni, oda lehetőleg csoportosan vagy idősebb személy kíséretében menjen!
 • Hívja fel rá a figyelmét, hogy mindig tartsa a szülőkkel megbeszélt időponthoz magát, hiszen a csavargásnak rossz vége is lehet!
 • Gondoskodjon arról, hogy a gyereknél legyen olyan irat, amelyből megállapítható a kiléte és a szülők elérhetősége!
 • Ne bízzon a gyerekre nagyobb mennyiségű készpénzt, illetve ne adjon lehetőséget arra, hogy otthonában hozzáférhessen!
 • A lakáskulcsot ne hordja feltűnően a nyakában, vagy a nadrágjára csatolva, mobiltelefonját ne vegye elő az utcán!
 • Strandon, napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, pénztárca és nagyobb értékű elektronikai cikkek ne maradjanak szem előtt! Használják az értékmegőrzőt és csak a szükséges holmikat vigyék magukkal!
 • A nyári hónapokban fokozottan figyeljünk gyermekeinkre, mutassunk nekik jó példát!

  Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában