Lezárt akta

2021.06.23. 12:30

Befejezték a karcagi nőt meggyilkoló férfi ügyének vizsgálatát

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást abban a bűnügyben, ahol a rendőrök először körözési eljárásban vizsgálták a karcagi édesanya eltűnését, azonban csakhamar nyilvánvalóvá vált, hogy bűncselekmény áldozata lett a fiatalasszony.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt rendelt el nyomozást – olvasható a police.hu-n.

A rendelkezésre álló adatok szerint, egy felsőlajosi férfi és karcagi nő élettársi kapcsolata megromlott, ezért 2020. december 7-én a férfi hazaköltözött szüleihez. A megalapozott gyanú szerint, a férfi 2020. december 22-én a közös gyermekük láthatására ment vissza korábbi élettársához. A féltékeny férfi és élettársa beszélgetése vitává, majd verekedéssé fajult, és a bántalmazás következtében a sértett életét vesztette.

A gyanúsított a helyszínen magához vette a sértett készpénzét, amit később elköltött. A terhelt ezt követően a sértettet betette az autója csomagtartójába, majd a holttestet – személyes tárgyaival együtt – elrejtette, később pedig egy erdős részen elásta azt.

A nyomozók – hozzátartozói bejelentésre – először körözési eljárásban vizsgálták az asszony eltűnését, de csakhamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kisgyermekes édesanya bűncselekmény áldozatává válhatott. A rendőrök aprólékosan és minden részletre kiterjedően rekonstruálták a sértett utolsó napjának történéseit, így az adatgyűjtések, az elvégzett tanúkihallgatások csakhamar a volt élettársra irányították a nyomozók figyelmét.

A rendőrök emberölés és kifosztás bűntett, továbbá jogtalan megszerzéssel elkövetett közokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúját is a terhére rótták a gyanúsítottnak.

A férfi kihallgatásán részletesen elmondta a nyomozóknak a sértett utolsó órájának részleteit, továbbá azt is a rendőrök elé tárta, hogy hol rejtette el a holttestet.

A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az ügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában