Jászkunság

2021.06.21. 11:30

Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az elmúlt héten

Háromgyermekes család háza vált lakhatatlanná Törökszentmiklóson, egymillió forintot gyűjtöttek az árván maradt besenyszögi testvéreknek, elütöttek egy kerékpárost a szolnoki Tiszaligeti sétánynál – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Kiss János

A Tószegi Általános Iskola is csatlakozott a Jerusalema táncos kihíváshoz. A videó a község néhány nevezetes helyszíne mellett a színes iskolai életet és a mindig vidám és tettre kész tanári kart is bemutatja.

Június 11-én porig égett egy törökszentmiklósi családi ház melléképülete. A tűz a főépületre is átterjedt, emiatt a tető is megsemmisült. A házban lakó háromgyermekes család tagjai jelenleg a nagyszülőknél élnek, és sürgős segítségre, elsősorban szakemberekre és anyagi támogatásra lenne szükségük ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba.

Czakó Dánielné Alexandra a tűz martalékává vált otthonuk előtt beszélt nehéz helyzetükről
Fotó: Beküldött fotó

Páratlan összefogás indult azokért a besenyszögi kamaszlányokért, akiknek szülei koronavírusban hunytak el márciusban. A Szolnoki Olajbányász szurkolói először gyűjtést szerveztek, majd a hónap elején Palotay László felajánlásából egy különleges órát bocsátottak licitre, melyet az ezüstérmes kosárlabdacsapat tagjainak aláírásai díszítenek.

Az Év rendőre kitüntetést vehette át a napokban Nagy Sándor százados, a Karcagi Rendőrkapitányság Kunmadarasi Rendőrőrsének parancsnoka. A Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász által készített szobrot a Bűnmegelőzési Alapítvány támogatásával idén harmadik alkalommal adták át.

Nagy Sándor százados a nemrég átvett díjával
Fotó: Daróczi Erzsébet

Személyi sérüléssel járó közúti baleset történt június 14-én a szolnoki Tiszaligeti sétánynál. Egy személyautó megállt a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban, hogy egy kerékpáros a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a Tiszaliget irányába átkeljen. Az álló személygépkocsiba a mögötte haladó tehergépjármű belecsapódott, és a személyautó az ütközés erejétől a kerékpárost elütötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában