vádemelés

2021.06.11. 13:30

Féltékenységből feljelentette volt párját a fiatalkorú karcagi nő

Mészáros Géza

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy karcagi lakhelyű fiatalkorú nő ellen hamis vád bűntette miatt – tájékoztatott a megyei főügyészség.

A vádirat szerint a fiatalkorú nő tavaly október 9-én reggel bement a lakóhelye szerinti rendőrségre, és feljelentést tett zaklatás, valamint könnyű testi sértés miatt. Azt állította, hogy már az utcára sem mer kimenni, mert a férfi, akivel korábban párkapcsolatban volt, az elmúlt két hónapban többször bántalmazta őt, és fenyegető üzeneteket küld neki az interneten.

Az előadottak alapján a rendőrség elrendelte a nyomozást, s még ezen a napon kihallgatta a feljelentőt tanúként, az ügy pontos részleteinek tisztázása miatt.

A fiatalkorú nő azonban a hozzá intézett kérdések során végül beismerte, hogy az általa feljelentett férfi soha nem bántalmazta, vagy fenyegette őt.

A feljelentésében előadottakat csak kitalálta, a férfi iránt érzett féltékenysége miatt, mert korábbi kapcsolata egy ideje már nem keresi a társaságát, nem foglalkozik vele. A nyomozó hatóság a fiatalkorú nő feljelentése alapján indított nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A járási ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a fiatalkorú vádlottal szemben, s helyezze őt pártfogó felügyelet alá. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt első fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában