JÁSZKUNSÁG

2021.06.19. 08:25

Két baleset is az elsőbbségadás hiánya miatt történt

Mindkét esetben az autóvezető volt a hibás.

Szoljon.hu

Elmaradt az elsőbbségadás

Forrás: Police.hu

Fotó: Picasa

Egy helyi lakos közlekedett autóval Martfű belterületén június 18-án a déli órákban. A sofőr egy kereszteződésbe behajtva nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó autó vezetőjének és összeütköztek. A baleset következtében a martfűi sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Elmaradt az elsőbbségadás
Fotó: Police.hu

Ugyancsak az elsőbbségi szabályok megsértése miatt következett be az a baleset, ami június 18-án a délelőtti órákban történt Szolnok belterületén. Egy helyi lakos autóval haladt a Fék utcában, amikor a Téglagyári úti kereszteződéshez érkezett. A sofőr figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát, balra kanyarodott és nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő motorosnak. A motoros azért, hogy az ütközést elkerülje, vészfékezett, jobbra kormányozott és elesett. A baleset következtében a motoros az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A motoros könnyebben sérült
Fotó: Police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a megye rendőrei kilenc ittas járművezetővel szemben intézkedtek, valamint négy személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában