Vádemelés

2021.06.24. 17:30

Légfegyverrel lőtte meg szomszédja kutyáját egy tiszapüspöki férfi

A férfi megharagudott a szomszédja kutyáira, mert azok kijártak az utcára.

Szoljon.hu

Az állat a nyakán sérült meg

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 73 éves tiszapüspöki férfi ellen állatkínzás vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az állat a nyakán sérült meg
Fotó: Police.hu

A vádirat szerint a vádlott március 2-án a délutáni órákban megharagudott a szomszédja kutyáira, mert azok kijártak az utcára. Haragjában légfegyvert ragadott és célzott lövést adott le egy 8-10 hetes foxi keverék kölyök kutyára.

A lövedék az állatot a nyakán találta el.

A kiskutya 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett ugyan, azonban a becsapódás helye miatt létfontosságú szervek, akár a nyaki ütőér sérülése is bekövetkezhetett volna. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodást szenvedjen, vagy elpusztuljon.

A gerinces állatok a hirtelen, lövedék okozta fájdalom következtében sokkos állapotba is kerülhetnek, amely a keringés visszafordíthatatlan összeomlásához, így az állat elhullásához vezethet.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint a légfegyver elkobzására tett indítványt a vádlottal szemben. A büntetőeljárás a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

Ezzel lőhetett a férfi
Fotó: Police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában