ügyészségi hírek

2021.06.28. 13:30

Letartóztatásban marad a tiszabői szexuális ragadozó

Elsőfokon nem jogerősen 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték a férfit.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt férfi letartóztatását fenntartó határozatot. Az ügyről már korábban írtunk, a legújabb fejleményekről a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

Az elsőfokú ítélettel megállapított tényállás szerint a tiszabői férfi a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, vele pornófilmeket nézetett és e magatartása leplezése érdekében fenyegetett is. Mindemellett a kiskorú nevelt gyermekét és élettársát ittas állapotban folyamatosan bántalmazta, továbbá a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is több alkalommal szexuálisan zaklatta és fenyegette.

Az ügyben elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék nem jogerős ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, ezért őt 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A határozat ellen a vádlott és védője fellebbezett, s mivel az elsőfokú ítélet sem emelkedett jogerőre, és a törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartotta, a védelem a vádlott szabadlábra helyezése érdekében is fellebbezett. A Szegedi Ítélőtábla azonban a férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú végzést helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában