JÁSZKUNSÁG

2021.06.15. 12:00

Telefonos csalásra hívja fel a figyelmet a rendőrség

A csalók nem riadnak vissza, hogy újabb és újabb lehetőségeket keressenek annak érdekében, hogy megszerezzék, amit akarnak. Ez pedig nem más, mint az áldozat pénze.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A csalárd szándékú emberek leginkább telefonon, névtelenül és arctalanul kísérelik meg becserkészni áldozatukat. Az úgynevezett unokázós csalásokra már sokszor felhívták a figyelmet, de az utóbbi időben többször előfordult az is, hogy az elkövető egy bank alkalmazottjaként mutatkozott be.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint előfordulhat, hogy a telefonhívás a banki ügyfélszolgálati hívószámhoz nagyon hasonló számról érkezik. Az elkövető illedelmesen bemutatkozik és megpróbálja elaltatni áldozata gyanakvását azzal, hogy látszólag mindent úgy tesz, illetve mond, ahogyan azt a valódi banki ügyintéző tenné. A beszélgetés közben fondorlatos módon megszerzi az ügyfél bankkártya és személyes adatait, amelyek birtokában visszaél azokkal.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján érzékeny banki azonosító adatokat és jelszavakat! Kérik, ne adja meg ismeretleneknek se banki, se személyes adatait!

Amennyiben hasonló hívást kap, illetve ha efféle hívás során adatait átadta, haladéktalanul jelezze az esetet az érintett pénzintézetnek, ha kára keletkezett, tegyen bejelentést a 112-es hívószámon, vagy személyesen a rendőrségen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában