Szolnok

2021.07.12. 08:21

Letartóztatásban maradhat a kiskorú fiúkkal erőszakoskodó férfi

A férfi laptopján több ezer, tizennyolcadik életévét be nem töltött, fiatalkorúról készült szeméremsértő, esetenként szexuális cselekmény közben készült fényképet találtak.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé a Szolnoki Törvényszék azon határozatának a helyben hagyását, amellyel továbbra is fenntartotta annak a középkorú szolnoki férfinak a letartóztatását, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség két kiskorú fiú sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, gyermekpornográfia bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével vádol – tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A vád szerint a férfi a bűncselekményeit családi barátság révén, illetve családi kapcsolat által megismert kiskorúak sérelmére valósította meg, továbbá lakásában több ezer, tizennyolcadik életévét be nem töltött, ismeretlen fiatalkorúról készült szeméremsértő, esetenként szexuális cselekmény közben készült fényképfelvételt töltött le az internetről és tárolt a laptopján. A férfi lakásán 30 darab működőképes éles lőszert is lefoglaltak.

Az elsőfokú bíróság felülvizsgálva a kényszerintézkedés indokoltságát továbbra is fenntartotta a férfi letartóztatását, aki annak megszüntetése érdekében fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék azon álláspontjával, mely szerint a férfi esetében változatlanul fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, mely letartóztatási ok kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása mellett biztosítható.

A bejelentett fellebbezés tárgyában a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést, míg a vádlott büntetőjogi felelősségéről a bizonyítási eljárást követően a Szolnoki Törvényszék határoz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában