Bűntett

2021.08.03. 11:30

Közel százezer forintos kárt okozott a csónakokat lopó ceglédi férfi

A férfi és ismeretlen társa két csónakot lopott el úgy, hogy a láncokat levágta, majd a csónakokat utánfutóra pakolták és elvitték.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kecskeméti Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett lopás miatt vádat emelt egy ceglédi férfival szemben, aki ismeretlen társával együtt a Tisza holtágáról két csónakot lopott el úgy, hogy a láncokat levágta, majd a csónakokat utánfutóra pakolták és elvitték –

tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a ceglédi férfi és ismeretlen társa tavaly júniusban, a Lakitelek-Tőserdőben található úgynevezett Szikrai holtágon lopták el az említett két csónakot. Másnap a vádlott az egyik, 70 ezer forint értékű hajót visszavitte arra a helyre, ahol a sértett korábban hagyta és a láncot egy kábeldarabbal összekötötte.

A másik ladik gazdájának okozott közel 100 ezer forint összegű kár nem térült meg, ezért a nyomozás során kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit két rendbeli lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbára bocsátást, valamint a sértett polgári jogi igényének elbírálását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában