Kábítószer

2021.10.21. 15:56

Indítványozták a kannabiszt termesztő szolnoki férfi letartóztatását

A fellelt növények mennyisége és az ott talált nagyobb összegű készpénz miatt alapos a gyanú, hogy a férfi a kannabiszt nem kizárólag saját fogyasztásra termesztette.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt indítványozta annak a 44 éves szolnoki férfinek a letartóztatását, aki a saját ingatlanán, valamint a rendelkezése alatt álló szomszédos ingatlanon felállított fóliasátorban és melléképületben kannabiszt termesztett – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrség a férfi lakóhelyén 454 grammnyi kannabisz növényből származó szárított anyagot, valamint a szomszédos ingatlanon lévő fóliasátorban 27 tő, mintegy 1,5 méter magas, 2 méter átmérőjű, az ingatlanon lévő melléképületben pedig további 22 tő, szüretelésre érett kannabisz növényt lelt fel.

A járási ügyészség azért indítványozta az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, alkalmi jelleggel fuvarozást végző férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés súlyára figyelemmel a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A beszerzett adatok alapján a gyanúsított a bűncselekményt hosszabb ideje a saját lakóhelyén folytatta, és ebből biztosította a saját és családja megélhetését is.

Ezen túlmenően a gyanúsított lakóhelyén fellelt növények mennyisége és az ott talált nagyobb összegű készpénz miatt alapos a következtetés arra, hogy a gyanúsított a kannabiszt nem kizárólag saját fogyasztásra termesztette, s fennáll annak veszélye, hogy a bizonyítást ebben a körben megnehezítené.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és október 21-én elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított és védőjének fellebbezése folytán az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog véglegesen dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában