Szolnok

2021.10.08. 09:37

Málnaszörppel tört barátnője életére, súlyosbítanák büntetését

A férfivel barátnője elhitette, hogy végstádiumban lévő daganatos beteg és jelentős mértékű családi örökségét végrendeletben rá hagyta.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a vádlottal szemben, akit első fokon a bíróság a barátnője megölésének megkísérlése miatt három év börtönbüntetésre ítélt – tájékoztatta hírportálunkat a főügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emelt vádat a középkorú, Szolnokon élő férfival szemben. A vádirat szerint 2018 decemberében az anyagi nehézségekkel küzdő férfi málnaszörpbe kevert vegyi anyag segítségével akarta megmérgezni barátnőjét, miután az elhitette vele, hogy végstádiumban lévő daganatos beteg és jelentős mértékű családi örökségét végrendeletben a férfire hagyta. Miután a jégkásának elkészített szörp rossz ízű volt, azt a sértett nem fogyasztotta el, így egészségkárosodása sem keletkezett.

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítéletében a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásáért, míg a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblának küldött indítványában az elsőfokú ügyészség fellebbezését fenntartotta, a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítását kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában