fellebbezés

2021.11.11. 15:30

Letartóztatták a Kunszenten orvul támadó csépai rablót

Letartóztatásban van a csépai férfi, aki még október 10-én kora este, Kunszentmártonban az utcán, egy általa véletlenszerűen kiválasztott férfi mögé lopózott, hátulról ököllel leütötte gyanútlanul sétáló áldozatát, majd átkutatta a ruházatát, és elvette a mobiltelefonját.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves férfi még október 10-én kora este, Kunszentmártonban, kiszemelt a gyalogosok közül egy férfit, mögé lopózott, majd hátulról ököllel leütötte azzal a szándékkal, hogy elvegye tőle értéktárgyait. A sértett az ütés erejétől a földre zuhant, de felállt. Ekkor azonban támadója ököllel az arcába csapott, amitől a sértett ismét elesett. Ezt követően a fiatal férfi átkutatta földön heverő áldozata kabátját, és elvette tőle a mobiltelefonját, majd sietősen távozott a helyszínről.

A bántalmazott férfi a támadás során nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség azért indítványozta a csépai férfi letartóztatását, mert már korábban is volt büntetve erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt, így tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a jövőben is hasonló módon igyekezne pénzhez jutni – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyészség. Továbbá a gyanúsítottnak két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel kell számolnia, így fennáll a veszélye annak, hogy a szankciótól tartva, elrejtőzne a hatóságok elől.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát elutasította, és csupán a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. A járási ügyészség fellebbezett a döntés ellen a letartóztatás elrendelése érdekében.

A fellebbezés folytán másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék – az ügyészi állásponttal egyetértve – a jelentős súlyú bűncselekmény vonatkozásában a legszigorúbb kényszerintézkedést szükségesnek és arányosnak mérlegelte, és letartóztatta a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában