Vádemelés

2021.12.09. 19:45

Eszméletvesztésig rugdosott egy hajléktalan nőt egy szolnoki férfi

Azt hitte, a nő felgyújtott két garázst, meg egy szemetest.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a szolnoki férfivel szemben, aki 2020. november 5-én este, Szolnokon, eszméletlenségig összerugdosott egy hajléktalan életmódot folytató nőt, mert azt feltételezte róla, hogy felgyújtott két garázst és egy szemetes konténert.

A főügyészség közleményében azt írja, a vádirat szerint a 44 éves férfi épp a garázssoron tartózkodott, amikor a két garázs és a konténer kigyulladt, s egy ismerőse azt mondta neki, hogy a környéken gyakran előforduló, hajléktalanként élő nőt látta a lángoló épületek közelében. A férfi ebből arra következtetett, hogy a nő gyújthatta fel a garázsokat és a konténert. Ezért azonnal a nő keresésére indult, s a közeli lakótelepen, az utcán össze is találkozott vele.

Kérdőre vonta a sértettet, s közölte, hogy rendőri intézkedést fog kérni ellene. Erre a meglepett sértett elővett egy gázsprayt. Ettől az indulatos férfi még dühösebb lett, és ököllel úgy megütötte a sértettet, hogy az elesett és kiejtette kezéből a gázsprayt. A férfi azonban tovább bántalmazta az immár védtelen, földön fekvő sértettet.

Többször, nagy erővel fejbe rúgta, aminek következtében a sértett rövid időre eszméletét vesztette.

Miközben a sértett ájultan hevert, a férfi kihívta a rendőröket. Miután a sértett visszanyerte az eszméletét, többször megpróbált felállni a földről, de a férfi – a rendőrök kiérkezéséig – mindannyiszor visszalökte őt a földre, s több esetben újra megütötte.

A bántalmazás következtében a sértett számos 8 napon belül gyógyuló, bevérzésekkel és zúzódásokkal járó könnyebb sérülést, továbbá 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést, valamint közvetlen életveszélyes sérülésnek minősülő fejsérülést szenvedett.

A főügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett férfit – amennyiben a bűncselekmény elkövetését beismeri – 4 év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, és tiltsa el határozott időre a közügyek gyakorlásától.

Az eljárás a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában