Vádemelés

2021.12.17. 16:00

Ittasan vezetett a szolnoki nő, ház falának ütközött

Az autó tulajdonosa az anyósülésen ült.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség egy 34 éves szolnoki nő ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, míg elkövetőtársával, egy 32 éves kengyeli férfivel szemben járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat.

A megyei főügyészség közleményéből kiderült, a vádirat szerint a vádlottak július 11-én éjszaka együtt italoztak a nő szolnoki lakásán. Majd másnap kora hajnalban beszálltak a férfi tulajdonát képező, az ingatlan előtt parkoló személyautóba. Az anyósülésben helyet foglaló férfi megengedte, hogy járművét a nő vezesse, holott tudta, hogy ittas. Kevéssel az elindulást követően a nő forgalmi ok nélkül, ittassága folytán elveszítette uralmát az autó felett, s az Ifjúság úton áttért a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttestről, áthajtott a járdát szegélyező bokrokon, és az egyik lakóház falának ütközött.

A baleset következtében mindkét vádlott 8 napon belül gyógyuló, zúzódásokkal, horzsolásokkal járó könnyű sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság mindkét vádlottat sújtsa pénzbüntetéssel és tiltsa el őket határozott időre a közúti járművezetéstől.

Az ügyben – előreláthatóan tárgyalás mellőzésével – a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában