Tiszaföldvár

2021.12.03. 15:21

Közel háromszázezer forintnyi hamis pénzt próbált forgalomba hozni

A bankjegyek hamis voltára bankautomatába történt befizetéskor, valamint pénzfeldolgozáskor derült fény,

Szoljon.hu

20191227 Székesfehérvár Illusztráció Bankjegyek, készpénz, bankjegy csere program, új év Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Forrás: Illusztráció/Fehér Gábor

Fotó: Fehér Gábor

A Szolnoki Járási Ügyészség pénzhamisítás miatt emelt vádat azzal a tiszaföldvári férfivel szemben, aki 2020. november és 2021. január közötti időszakban a saját otthonában lévő nyomtatóval összesen 245.000 Ft értékben készített különböző címletű hamis bankjegyeket, annak érdekében, hogy azokat forgalomba hozza – tájékoztatta hírportálunkat Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 28 éves a férfi az általa nyomtatóval készített hamis bankjegyek egy részét magánszemélyektől vásárolt elektronikai cikkek árának megfizetése során valódi bankjegyek közé keverve használta fel.

A bankjegyek hamis voltára ezt követően bankautomatába történt befizetéskor, egy esetben pénzfeldolgozáskor derült fény, valamint az egyik magánszemély maga észlelte, hogy az átvett bankjegyek közül némelyik hamis, és erről értesítette a hatóságot. Ezen túlmenően a rendőrség a vádlott otthonában további megtévesztésre teljesen alkalmas, hamis, valamint félig elkészített bankjegy másolatokat is fellelt.

A járási ügyészség a vádiratában a férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyek gyakorlásától való eltiltást, a bűncselekmény elkövetése révén elért gazdagodás elvonását, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt nyomtató elkobzását indítványozta.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában