Tűz

2021.12.20. 10:22

Négy ember otthona vált lakhatatlanná Kisújszálláson

Egy őrizetlenül hagyott gyertya okozott jelentős kárt.

Szoljon.hu

Fotó: Kisújszállás ÖTP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy családi házzal egybeépített, 15 négyzetméteres, lakott melléképület szombatra virradó éjjel Kisújszálláson, a Kuthen vezér utcában. A lángok a belső térből átterjedtek a tetőszerkezetre, illetve az 50 négyzetméteres főépületet is veszélyeztették. A helyszínre a karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kívülről és az épületből, összesen három vízsugárral avatkoztak be, illetve áramtalanították az ingatlant és egy sértetlen gázpalackot is kihoztak az égő épületből - számolt be a részletekről a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a főépületre, a melléképület azonban megsemmisült. A két épületet összesen négy ember lakta, ők rokonoknál helyezkedtek el.

Komoly kárt okozott a keletkezett tűz Fotó: Kisújszállás ÖTP

Az egyik lakó elmondta, hogy gyertyát használt világításhoz a melléképületben, ám elaludt, és eközben a gyertyaláng gyújthatta meg a berendezési tárgyakat. A lakástüzek túlnyomó többségét a nyílt láng nem megfelelő használata okozza. Fontos, hogy gyertyát, mécsest csak úgy használjunk, ha van alatta tűzálló anyagból készült alátét és úgy helyezzük el, hogy a környezetében semmit se tudjon meggyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában