Vádemelés

2021.12.09. 11:59

Tizennyolc vonat késett az ittasan kerékpározó szolnoki férfi miatt

A mozdonyvezető idejében, még az átjáró előtt észlelte a kerékpárost, ezért azonnal vészfékezett, s ennek köszönhetően sikerült megállítania a mozdonyt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének megzavarásának vétsége miatt emelt vádat azzal a szolnoki férfivel szemben, aki május 11-én este, az Abonyi út és a Hatvan-Szolnok vasútvonal fénysorompóval biztosított vasúti átjáróján igyekezett áthajtani kerékpárral, de ittassága folytán elvesztette egyensúlyát, s biciklijével együtt a vágányok közé, az éppen akkor érkező személyvonat elé zuhant – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az 57 éves férfi a peronon kerékpározott, majd a vasúti átjáróhoz érve át akart haladni a közút-vasút kereszteződésen, azonban ittassága miatt elveszítette egyensúlyát, és biciklijével együtt a vasúti vágányok közé esett. Ekkor érkezett a vasúti átjáróhoz egy személyvonat.

A mozdonyvezető idejében, még az átjáró előtt észlelte a vágányok között fekvő kerékpárost, ezért azonnal vészfékezett, s ennek köszönhetően sikerült megállítania a mozdonyból és 3 személyszállító kocsiból álló vasúti szerelvényt úgy, hogy az csak a kerékpár első kerekével ütközött.

A baleset miatt egy személyszállító járat teljes útvonalon, míg három másik személyszállító járat részlegesen maradt el, emellett tizennyolc személyszállító vonat összesen 750 percet késett.

A járási ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben – várhatóan tárgyalás mellőzésével – a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában