Lezárt akta

2022.02.06. 18:36

Drogbandát számoltak fel a ceglédi rendőrök

A ceglédi rendőrök vádemelési javaslattal pontot tettek egy évek óta tartó eljárásuk végére. Hónapokig tartott a felderítés, másfél évvel ezelőtt realizáltak, az új pszichoaktív anyaggal kereskedő banda csődöt jelenthetett.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Még 2020. október 6-án látványos konvoj indult az akciót koordináló ceglédi nyomozók szolgálati helyéről három megye - Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest – településeire. A közel kilencven rendőr mintegy harminc autóval hasított kilenc településre, a kocsikban helyet kaptak a négylábú kollégák és digitális spektrométerek is – számolt be az esetről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szervezett kiránduláson tizenkét embert előállítottak, és tizenegyet gyanúsítottként hallgattak ki. A jászarajenői K. Róbert (42) és K. Krisztián (31) letartóztatásba került, azóta a többiekkel együtt szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak száma a nyomozás végére 13-ra nőtt.

A Jászkarajenő, Tiszakécske vonzáskörzetében élők között terjesztették a „kristály”, valamint „hópihe” néven ismert új pszichoaktív anyagot. A szervezet minden tagjának megvolt a feladata: beszerzés, szállítás, tárolás, terjesztés.

Egy 39 éves csépai férfitől indult a szállítmány, egy 67 éves jászkarajenői férfi tárolta, egy 31 éves jászkarajenői férfi az anyag mozgatásában, egy 23 éves tiszakécskei férfi pedig az eladásában vállalt szerepet. Az új pszichoaktív anyag 500-1000 forintos adagonkénti áron cserélt gazdát, a becslések szerint legalább 10 millió forintos vagyonra tettek szert.

A rajtaütés helyszínein a bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékokat – tasakokat, alufóliákat, csomagoló anyagokat, mobiltelefonokat -, a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében autókat, laptopokat, elektronikai berendezéseket, arany ékszereket foglaltak le.

A szervezet minden tagjának megvolt a feladata: beszerzés, szállítás, tárolás, terjesztés Fotó: Police.hu

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat mindegyik gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában