Lezárt akta

2022.02.20. 12:25

Nem adta meg az elsőbbséget a sofőr, maradandó sérülése lett az ártatlan karcagi fiúnak

A karcagi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy debreceni asszony közlekedett személyautóval 2021. május 14-én a reggeli órákban Karcag belterületén. Haladása során egy útkereszteződéséhez érkezve a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget egy helyi lakosnak, aki a kerékpárja csomagtartóján egy 9 éves fiút szállított, melynek következtében összeütköztek és a kerékpáros elesett. A baleset következtében a kerékpáros és utasa is megsérültek, őket kórházba szállították – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügyben igazságügyi orvosszakértő is kirendelésre került. A Karcagi Rendőrkapitányság maradandó fogyatékosságot, továbbá súlyos egészségromlást okozó közúti baleset gondatlan okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt lefolytatta az eljárást a sofőrrel szemben, mely alapján az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában