Vádemelés

2022.02.11. 18:30

Szalagkorlátnak ütközött, mert cukorkát keresett a törökszentmiklósi sofőr

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy törökszentmiklósi férfi ellen, aki Szajol külterületén, a 4-es számú főúton szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokba hajtott, mert előzés közben cukorkát keresett.

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2020. október 25-én kora délután, Szajol határában, a 4-es számú főúton, Szolnok felé közlekedett személyautóval, amikor úgy döntött, hogy megelőzi az előtte haladót. A manőver végrehajtása közben azonban cukorkát keresett a kézifék melletti tárolódobozban. Mivel nem az utat figyelte, autójával balra lehaladt az úttestről és az autó bal oldalával a szalagkorlátnak csapódott, majd keresztben sodródva lefutott az út jobb oldalát szegélyező vízelvezető árokba – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A megelőzni szándékozott autó sofőrje a szalagkorlátnak csapódó autó láttán azonnal fékezett, így el tudta kerülni az ütközést. A férfi kocsijában, a jobb oldali első ülésen utazó hölgy súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában