Vádemelés

2022.04.08. 15:14

Fegyház várhat a visszaesőként birkát lopó és verekedő csépai férfire

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki Csépán két lakóház udvaráról is lopott, és úgy megvert egy másik férfit, hogy annak a foga is letört.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A vádirat szerint a 29 éves csépai férfi 2021. szeptember utolsó és október első napjaiban, Csépán, a sötétedés utáni időben két lakóház bekerített udvarára is bement, majd az egyik helyről egy birkát, a másik udvaron pedig a melléképületből az épület ajtaján lévő zárat lefeszítve horgászbotokat, fűkaszát, és villanymotort lopott el – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

 

Az ellopott vagyontárgyak értéke összesen 61 ezer forint, a horgászbotokat és a fűkaszát a nyomozás során a rendőrség megtalálta, azokat a tulajdonosnak kiadta.

 

A férfi a lopásokon kívül 2021. november 16-án délután, Csépán egy távolabbi férfi rokona lakóházban megjelent, és minden előzmény nélkül ököllel, többször úgy megütötte a lakásban tartózkodó férfi fejét, hogy annak szája kívül és belül is felsérült, egy foga meglazult, míg egy másik foga letört, amivel maradandó testi fogyatékosságot szenvedett.

 

Az ügyészség a vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett, különös és többszörös visszaeső férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a vádiratában, valamint annak megállapítását, hogy a férfi a szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában