Jászkunság/Videóval

2022.04.17. 12:01

Újabb mókás videóval hívják fel a figyelmet a rendőrök az ittas vezetésre

Az ünnepi időszakban se vezessen ha már fogyasztott alkoholt!

Szoljon.hu

Fotó: részlet a videóból

Sokak számára már unalmas vagy elcsépelt lehet, de a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnak és ezáltal a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjainak is az a célja, hogy a közlekedésbiztonság javításával kevesebb baleset történjen a megye útjain – olvasható a police.hu-n. Ennek érdekében különböző kampányokat, ellenőrzéseket végeznek, korosztályoknak megfelelően megelőzési előadásokat, játékos versenyeket szerveznek, pályázatokat hirdetnek, valamint felhívásokat, közleményeket tesznek közzé. A közlekedési morál javításához azonban maguk a járművezetők is kellenek.

Amíg csak egyetlen egy járművezető is úgy ül volán mögé, hogy szeszesitaltól befolyásolt állapotban van, addig biztosan lesznek ellenőrzések az utakon. A húsvéti időszakban pedig kiemelten kell számítani a rendőrség ezen irányú ellenőrzésére.

Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság újabb kisfilmjében az ittas járművezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet…kicsit más szemszögből is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában