Cegléd

2022.05.06. 12:50

Kilenc millió forintot ígért a férfinek, de tizenegyet csalt ki tőle

A nő egy filmtervet készíttetett a férfivel.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki elhitette egy férfivel, hogy egy filmes feladatban vehet részt. A nő a férfitől, annak bizalmával visszaélve, pénzt csalt ki – tájékoztatta hírportálunkat a Pest Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő interneten keresztül ismerkedett meg az illetővel. Beszélgetésük során elhitette vele, hogy az egyik legnépszerűbb magyar turnézenekar zeneszerző-dalszövegírója és részben tulajdonosa. Miután a férfi bizalmába férkőzött, a nő felvetette neki, hogy részt vehetne az egyik projektjükben. Azt állította, hogy egy, a zenekar ismertségét növelő filmen gondolkodnak és a férfi dolgozhatná ki a filmtervet.

Felajánlotta neki, hogy amennyiben a terv alapján benyújtott pályázatra támogatást nyernének, akkor abból kilencmillió forintot kapna az illető.

A férfi el is készítette a tervet és megküldte a nőnek, valamint a nő által létrehozott, de általa a zenekar frontemberének tulajdonított elektronikus címre. Ezt követően a nő folyamatosan azzal hitegette a férfit, hogy a projekt halad, de pénzre van szüksége.

Különböző okokra hivatkozva, több részletben, összesen több mint tizenegymillió forintot csalt ki a férfitől.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában