Vádemelés

2022.05.19. 13:00

Túl nagy sebességgel akarta bevenni a kanyart a nagykátai sofőr, frontális ütközést okozott

A férfi ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádirat szerint a férfi 2021. március 18-án kora délután, Szászberek lakott területén kívül, a 32. számú főúton, személyautóval haladt Jászalsószentgyörgy felé. A jobb első ülésen utazott élettársa. A férfi eltúlzott, 90 km/h sebességgel igyekezett bevenni egy jobbra ívelő kanyart, ezért átsodródott a szemközti forgalmi sávba – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A szemből érkező, szabályosan közlekedő személyautót vezető hölgy észlelte az elé féktávolságon belül behaladó járművet, azonban a balesetet már nem tudta elkerülni. 

A frontális ütközés erejétől a vétlen autó a menetiránya szerinti jobb oldali betonkorlátnak csapódott, míg a vádlott által vezetett autó a menetiránya szerinti jobb oldali szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A férfi felelőtlen magatartása következtében mellette ülő élettársa és a vétlen járművet vezető hölgy is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült, maradandó sérülése keletkezett.   

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában