Bűnügy

2022.06.20. 11:04

Ittas férfi molesztált egy 15 éves lányt a Jászapáti strandon, letartóztatták

A többszörösen büntetett férfi a medencében letolta fürdőnadrágját és arra utasította a sértettet, hogy a víz alatt orálisan elégítse ki.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt indítványt tett egy Jászapátiban élő férfi letartóztatására – tájékoztatta hírportálunkat dr. Nagy Lajos, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 42 éves férfi június 15-én délután, Jászapáti strandjának melegvizes medencéjében kiszemelt magának egy ott fürdőző 15 éves lányt. Az ittas férfi azzal az ürüggyel szólította meg a fiatalt, hogy megtanítja úszni. A lány tiltakozott. A férfi azonban erővel magához húzta és többször a víz alá nyomta a lányt, majd benyúlt a fürdőruhája alá és szeméremsértő módon megfogdosta.

Ezt követően a férfi letolta a fürdőnadrágját és arra utasította a fiatalt, hogy a víz alatt orálisan elégítse ki.

A kiskorú lány hiába próbált, nem tudott kibújni a nála lényegen erősebb támadója fogásából. Végül egyik barátja szabadította ki a sikoltozó lányt a férfi karjai közül. A férfi azonban még azt követően is nyomába szegődött az áldozatának, amikor az felöltözött és távozni akart a strandról. A lányt védelmezni igyekvő fiatal férfit pedig pofon vágta és megfenyegette.

Az ügyészség azért indítványozta a többszörösen büntetett férfi letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a kiszabható büntetéstől tartva elrejtőzne a hatóságok elől és ezzel kivonná magát a felelősségre vonás alól, s tartani kell attól is, hogy kényszerintézkedés nélkül a sértett és a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást.

Az ügyészség indítványa alapján a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta a férfit. A gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában