Így közlekedtek ti

2022.06.07. 15:43

Kihirdették a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség rajzpályázatának nyerteseit

Több száz gyermek nevezett a versenyre.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Nagy Balázs

Így közlekedtek ti címmel hirdetett rajzpályázatot a megyében élő gyermekek számára januárban az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A versenyre három korcsoportban várták a pályaműveket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre kedden, a megyei főkapitányság épületében került sor, ahová meghívást kaptak a gyermekek, valamint felkészítő tanáraik is.

– Összesen 424, megyében élő gyermek ragadott színes ceruzát, filctollat, illetve ecsetet. A biztonságos közlekedést bemutató pályaműveket április végéig lehetett beküldeni. Az alkotások szakmai zsűrizését Szávai István rajzművész oktató végezte, míg a rendőri értékelést a balesetmegelőzési bizottság tagjai vállalták. Május tizennyolcadikán megszületett a végeredmény. Korcsoportonként, mint az óvodás, vagyis háromtól hét éves korig, alsó tagozatos, vagyis hét évestől tíz éves korig, illetve felső tagozatos, vagyis tizenegytől tizenegy éves korosztályig, hat-hat pályamunkát választottunk ki – tájékoztatott Dávid Mónika rendőr őrnagy, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára.

A nyerteseket Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a megyei balesetmegelőzési bizottság ügyvezető elnöke köszöntötte, majd átadta a legszebb rajzok alkotóinak szánt ajándéktárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában